10. syyskuuta 2012

Aromeja Intiasta

Kävimme viikonloppuna sukulaisteni kanssa vierailulla Aylesburyssa, serkkuni intialaisten in-lawsien luona, ja jos rehellisiä ollaan, niin minulla oli mahtavin päivä pitkään aikaan. Tapasin mukavia ihmisiä ja koin aitoa, itse valmistettua intialaista ruokaa, leppoisaa istuskelua puutarhassa ilman minkäänlaista kiirettä, paahtavaa aurinkoa, naurua, vilskettä, värejä...  Talo oli täynnä väkeä ja keittiö täynnä värejä, ja rakastin sitä. Ruoka oli ehdottomasti parempaa kuin koskaan intialaisessa ravintolassa syömäni ruoka, ja mausteita väreineen oli enemmän kuin kuvat kertovat. Ja se, miten kaikki mausteet oli laitettu keittiössä esille! Ihan mahtavaa.

Mikä yllättävintä [mutta myös ihaninta], oli että oloni siellä oli täydellisen kotoinen, vaikka tapasin nämä ihmiset silloin ensimmäistä kertaa ja talo oli täysin vieras. Olo oli levollinen eikä tarvinnut teeskennellä yhtään mitään, ja tunnit vain vierähtivät. En osaa edes kuvailla, miten mukava päivä se kaikessa yksinkertaisuudessaan oli, mutta sitä se todella oli. Se oli yksinkertaista, aitoa ja teeskentelemätöntä.

Nämä kuvat eivät todellakaan tee oikeutta sille väriskaalalle ja tunnelmalle jota talossa koin, mutta niistä saa kuitenkin pienen käsityksen mainitsemastani värikkyydestä, ja jos kuviin oikein uppoutuu, niin voi jopa ehkä osata kuvitella tuoksunkin, jonka nämä mausteet keittiöön levittivät. :) Kuvissa siis kuitenkin suosikkiyksityiskohtiani viikonloppuiselta vierailultani, aromikasta alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti