15. syyskuuta 2012

Lazy Living

Mun juoksujalka on vipattanut nyt joka viikonloppu tänne tultuani, ja kun siihen lisää vielä kahden viikon juoksut lasten perässä, niin saatatte ehkä pystyä kuvittelemaan, että olen ihan naatti. En ole vieläkään ihan toipunut taannoisesta flunssasta, mikä osaltaan myös nakertaa jaksamistani, mutta tällaista ylitsepääsemätöntä väsymystilaa en ole tuntenut sitten viime kesäisen kauhutyöviikonlopun [tunnetaan myös nimellä Qstock-viikonloppu ja 14- ja 16-tunnin työpäivät, kyllähän te muistatte].


Enpä kuitenkaan anna fyysisen tilan vaikuttaa mielentilaani, sillä viimeiset lähes-neljä-viikkoa Lontoossa on olleet niin. mukavia. Mulla on ollut ihan mahtavaa aikaa, ja olen iloinen, että on menoa, mutta joskus sitä vain tarvitsee vähintään yhden päivän viikosta sellaiselle aion-vain-lojua-kotona-tekemättä-mitään-millä-on-jokin-tarkoitusperä-tai-ei-liity-syömiseen -haahuilulle, koska niitä päiviä rakastin kotona Suomessa enkä ole ehtinyt viettää niitä täällä ollenkaan. Siispä varasin eilisillan ihan itselleni, nojatuolilleni ja sitruunajuustokakulle ja keskitin kaiken huomioni kaksikolle Jack Nicholson ja Morgan Freeman. Elokuva oli Bucket List, ja sen nappasin mukaani supermarketin kassahyllyltä £3:n hintaan. Se oli heräteostos ja ostin sen ainoastaan, koska sen alaotsikko kolahti. Time to start living.

Sattuipa sopivasti näin elämäntilanteeseeni nähden.


Ja tiedättekö mitä kävi? Tämä kolmen punnan kassaltakurkottaja osoittautuikin paljon arvokkaammaksi kuin kolme puntaa. Se oli inspiroiva, vapauttava, viihdyttävä ja koskettava, ja ennen kaikkea hieno kuvaus siitä, miten elämää ei tule pitää itsestäänselvyytenä ja miten alkaa elää sitä kunnolla, jos elinpäivät on rajatut ja tiedät sen. Uskokaa pois: tämä idea voi olla käytetty, mutta sen toteutus ja roolihahmot eivät. Ehdottomasti katsomisen ja epäilyksettä enemmän kuin kolmen punnan arvoinen puolitoistatuntinen. Minua se ainakin inspiroi.

Tämän elokuvan aikana itkin myös elämäni hysteerisimmät elokuvaitkut.


Siis ei mikään turha laiskotteluperjantai. Ah, miten mukavaa se oli kaiken hullunmyllyn jälkeen... Nytpä voin jaksaa taas täysillä voimillani seuraavan viikon hippaleikit, hupsuttelut, kutittelut ja kikattelut. On elämä niin kivaa, jos sille antaa mahdollisuuden. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti