13. heinäkuuta 2013

Valkoinen suklainen päivä

Leivoin eilen kakun, valkoisen ja suklaisen, äidille. Sitten yksi tonttu pääsi puraisemaan siitä palasen ennen kuin se pääsi perillekään äidin tykö, mutta mitäs pienistä, niinhän? ;) Juustokakkuosan reseptin poimin Kinuskikissan sivuilta ja pohjan tein omin ohjein, ja lopputuloksena syntyi Kinuskikissan valkosuklaajuustokakku omilla jujuilla. [Ohje lopussa. :)]


Reseptiä tutkiskellessani aavistelin, että kakusta saattaisi tulla hyvin kuohkean kermainen, ja koska omaa makuani miellyttää enemmän pieni yty ja sokerisuus ennemmin kuin pehmeä ja mieto kermainen, lisäilin valmistusvaiheessa vähän sitä, mikä tuntui hyvältä ja kaapista löytyi.
[Tujaukset eivät tosin olleet mitään erikoista, sillä opiskelijabudjetti ja työtön kesätyöläinen [siitäkin riittäisi asiaa kerrakseen...] eivät anna varaa kovin suureleisiin raaka-aineisiin - lisäykseni täyteosaan oli sokeri]


Kuten uumoilin, kakku oli valmiina täydellisen pehmeä, kermainen ja valkosuklainen, mutta omaan makuuni valkosuklaa olisi saanut olla terävämpää ja kakussa olisi voinut olla enemmän ytyä. Siksi suosittelen sekä itselleni myöhemmäksi että teille, jotka saitte tästä kesäkakkuleipuripureman ja ryhdytte leipojaisiin: kakkuun sopisi erinomaisesti esimerkiksi puolinen desiä sokeria ja yhden vaniljatangon siemenet, ja leivontasuklaan sijasta rohkenisin kokeilla tavallista valkosuklaata, jossa on makua ja maussa ytyä [Pandan olen itse todennut aivan kelpoiseksi, ja Kinuskikissa puolestaan vannotti Lidlin DeLuxe-valkosuklaan nimeen].

Jos taas täyteläinen ja kermainen kakku on teidän mieleenne tai ette muuten vain halua lähteä muuttelemaan reseptiä omin päin, vadelmamelban kaltainen kirpeys sopisi kakun kermaisuudelle vastapainoksi valtavan hyvin. Myös yksinkertainen mansikkasurvos-tomusokerikastike voisi sopia mitä mainioimmin. ;) Kokeilkaahan tekin, niin voidaan yhdessä jakaa tämä makunautinto! Syön kakkua tässä tietenkin paraikaa, kuinkas muutenkaan... Mutta asiaan. Kakku, olkaa hyvät!


Valkosuklaajuustokakku

350 g / 1 paketti suklaisia täytekeksejä [Domino; Rainbow, jota itse käytin; Pirkka...][1 paketti miinus yksi ..tai kaksi.. keksiä vauhtipojaksi]
1 dl sulatettua voita
[2-4 rkl kaakaojauhetta]


Murskaa keksit tehosekoittimella tai kahden pussin sisällä kaulimella [lempivaiheeni; kaulimen paukuttaminen keksimuruihin on yllättävän tyydyttävää touhua...]. Sekoita sulatettu voi muruihin, lisää kaakaojauhe mikäli haluat pohjaan tuntuvasti suklaista ytyä [itse käytin Rocky Road -kaakaojauhetta, jonka toin mukanani Lontoosta ja voin vakuuttaa, että pohja oli kakun paras osa ja toi juustoiselle osalle mukavasti sitä kaipaamaani ytyä]. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään.

5 liivatetta
3 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
½ dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset suht kiinteäksi valkoiseksi vaahdoksi ja taittele kerman joukkoon. Sulata valkosuklaa [mikrossa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen tai vesihauteessa, kunhan varot, ettei suklaan joukkoon mene vettä!] ja sekoita mukaan. Voit tässä vaiheessa lisätä taikinaan vaniljansiemenet ja sokeria, jos haluat.
Kuumenna sitten vesi kiehuvaksi, purista liivatteet kylmästä vedestä ja sekoita kuumaan veteen. Lisää liivatevesi hiljalleen jatkuvana norona juustokakkuseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jäähtymään noin 3 tunniksi.

Toivottavasti maku on mieleenne ja kesäpäivässänne on tarpeeksi suklaata! Nauttikaa!

Alkuperäinen resepti täällä.

1 kommentti:

  1. Suussasulava ja kaikinpuolin ihana kakkara - varsinki kun oma tytsykkä sen pyöräytti <3

    VastaaPoista