3. huhtikuuta 2014

Mörkö mielen päällä



Ihmiset. On taas aika puhua Lontoosta.

Liityin tässä taannoin Finnairin Plus-asiakkaaksi [arvatkaa, tunnenko itseni hyvin aikuiseksi vai hyvin aikuiseksi?], ja eihän ne muuta siellä sitten teekään, kuin lähettävät kiusaavia sähköpostiviestejä johonkin tällaiseen tyyliin: "Äkkilähtö Lontooseen, Plus-asiakkaille reilusti alennetut hinnat", "Huipputarjouksia Plus-asiakkaille, meno-paluu Lontooseen alle 200" tai "Plus-asiakkaana pääset nyt Lontooseen ennätyksellisen edullisesti, LÄHDE NYT PE-KELE MATKAAN KUN SINNE KOKO AJAN ITKET TAKAISIN JA TÄSSÄ ON TÄLLAINEN TARJOUS!"


Gotta love Finnair.

Okei, viimeiseen saatoin ehkä lisätä oman tulkintani, mutta ei siitä pääse mihinkään. Kaikkialla tuntuu himputti olevan merkkejä siitä, että pitäisi kääntyä kannoillaan ja lähteä takaisin. Edes vähäksi aikaa; On kiusallisen houkuttelevia ja vielä tasaisin väliajoin itsestään muistuttelevia tarjoussähköposteja, Lontoo-ajan ällöonnellisuuskuvia, jotka putkahtelevat milloin mistäkin kolosta vahingossa esiin;

on ihmisiä, jotka kutsuvat sinne takaisin; lempi kappaleeni muistuttavat minua Lontoosta; se on koko ajan alitajunnassa [näin eräänä yönä taas unta siitä, että menin takaisin] ja sääkin on siellä mieletön. Siis että hei oikeasti, leikkiikö joku isompi taho kanssani ja nauraa jossain räkäisesti sille, että koko ajan törmään Lontoosta muistuttaviin asioihin enkä pääse siitä eroon? Kiitos nyt kamalasti hei, riittää jo! Voisi lopettaa leikkimisen, tai sitten vaihtoehtoisesti vaikka poistaa £9000 lukukausimaksut Lontoon yliopistoista, jotta voisin lähtä sinne opiskelemaan. Se olisi jotakin!


Tiedättekös muuten mitä?

Huomenna tulee tasan vuosi siitä, kun olen lähtenyt/tullut takaisin. Tekisi mieli sanoa, että onpa vuosi mennyt nopeasti, ja toisaalta onhan se totta kai; siihen on mahtunut kaksi ulkomaanreissua [ei, en laske mukaan Ikea-reissuja Haaparantaan], pääsykokeita, kesä töineen ja muuttoineen, oma asunto, viikonlopputöitä ja tosi nopeasti vierähtänyt akateeminen vuosi yliopistolla, mutta se on silti kaiken kaikkiaan ollut mahdollisesti elämäni tähänastisesti pisin vuosi. Luulisi, että vuoden jälkeen ikävä olisi tasaantunut ja olisin oppinut olemaan taas kotona, mutta nauran kyllä hykerrellen partaani, ehkä vähän katkerastikin. Juu ei minun kohdallani ainakaan. Ikävä vaan kasvaa. Tuntuu siltä, että jokin kamalan vahva magneetti on asettunut johonkin tuohon rintani kohdalle ja sen pari on Lontoossa vetämässä minua takaisin. Oikein nykäiseekin välillä, niin että rinnassa tuntuu.



Mutta hei, mitäs pienistä. Kohta on kevät [siis huh, nyt on huhtikuu!] ja sitten kesä ja työt ja sitten syksy ja mahdollisesti taas Lontoo. Awahooo! Sellaiset olisi suunnitelmat ainakin, mutta no joo, okei, ehkä olisi hyvä miettiä sellaisiakin asioita kuin opiskelu, vuokranmaksu, säästöt ja velanmaksut ennen kuin suin päin suihkii lentsikalla muihin maihin.

No mutta jaa, ehtiihän niitä sitten kun on iso ja aikuinen... ;) Vai mitä sanot, äiti?

[Kohta saattaa tulla perään tiukka puhelu siitä, että saahan sitä olla ikävä ja haluta takaisin mutta eihän sitä niin vaan voi rahojaan tuhlata kun pitää ajatella seuraavaa vuottakin kun tuommoinen opiskelijan heitukka olet, ja vielä taipuvainen hömpöttelyynkin niin kuin äitis. Katsotaan vain, kohta pärähtää puhelin !]

2 kommenttia:

  1. Voi että! Voin niin samaistua sun tuntemuksiin! Mullakin on ihan järisyttävä ikävä Lontooseen. Itse olin siellä vuosi sitten keväällä vaihdossa, ja vaikka aikani siellä ei ollut todellakaan mitään ruusuilla tanssimista, stressasin nimittäin melko paljon opiskeluitani, eikä minulla ole siellä edes ketään ihmisiä ketä kaipaan, niin silti kaupunki itsessään jätti lähtemättömän jäljen. Mulla ei ole ikinä ollut mihinkään muuhun paikaan(!) niin kova ikävä, että sen tuntee ihan fyysisesti. En edes osaa selitää, miten se ikävä tuntuu. Varsinkin juuri näinä aikoina, kun mietin, mitä tein siellä vuosi sitten. Sinun valokuvat Lontoosta eivät myöskään auta asiaa ollenkaan, mutta silti niitä on pakko katsoa ja haaveilla…. :)

    Finnair tuntuu harrastavan kohdistettua markkinointia. Ehkä sun kannattais kirjautua niiden sivuille ja katsoa lentoja johonkin kohteeseen, mihin et misäään nimessä haluaisi lähteä (onko sellaisia?), niin sitten ne spämmäis sua sellaisten lentojen tarjouksilla ja Lontoota ei mainostettaisi enää niin kovalla volyymilla! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha hyvä idea tuo! Voispa kokeilla ihan, vaikka oikeastaan sitä kieroutuneella tavalla nauttiikin noiden lippujen perään itkemisestä ;) Ihminen on ristiriitainen olento, siitä ei pääse kyllä mihinkään!

      Se on kyllä jännä, miten tuo kaupunki saa niin monen haikailemaan peräänsä ja miten ikävä tosiaan tuntuu ihan fyysisesti. Jos se ei tästä pian laannu, niin lähdetään sinne yhdessä ikävää lievittämään. ;D

      Poista